Vi feirer over 2500 kursdeltakere! FÅ -25% RABATT PÅ ALLE HMS KURS ved å benytte lisenskode: HMS2024

Dager
Hours
Minutes
Seconds

🇺🇦  Vi ønsker å bidra til enklere integrering av Ukrainske flykninger i Norsk arbeidsliv, ved å gi alle Ukrainske arbeidstakere gratis tilgang til vårt
HMS-Kurs for arbeidstakere på Ukrainsk (Finn kurs i oversikten)  🇺🇦

Vi feirer samtidig over 2500 kursdeltakere og ønsker derfor å gi nye og eksisterende kunder 25% RABATT på alle HMS-kurs ved å benytte lisenskode: HMS2023. 

Sommerkampanje –30% AVSLAG PÅ ALLE HMS-KURS – Bruk lisenskode: HMS2021 ved registrering.

Vi oppdaterer våre nettsider, det kan desverre medføre noe nedetid! Kontakt oss på post@totalhms.no for brukerstøtte. 

🇺🇦  Vi ønsker å bidra til å ønske ukrainske flykninger velkommen til Norge og Norsk arbeidsliv, ved å gi alle ukrainere i Norge
GRATIS HMS-Kurs for arbeidstakere (Finn kurs i oversikten)  🇺🇦

Vi feirer samtidig over 2500 kursdeltakere! FÅ 20% RABATT på alle HMS-kurs ved å benytte lisenskode: HMS2022. 

[log-code]
Søk

Brukerkurs for Stillasarbeidere

Passer perfekt for deg som skal arbeide i høyden. Ved gjennomføring av kurs kan du lovlig og trygt bruke et stillas i arbeidssammenheng.

4.5/5

Nettkurs

Nettkurs

Bedriftsintern opplæring

Kommer snart

Klasseromskurs

Oversikt over Brukerkurs for Stillasarbeidere

(NS 9700-1 Modul 1 Bruk av stillas – Teori 1-3 timer – Ingen forhåndskunnskap)

Dette kurset er et enkelt brukerkurs for deg som skal arbeide i høyden. Kurset gjør det lovlig og trygt for deg å bruke et stillas i arbeidssammenheng. Kurset er ikke det samme som et stillasbyggerkurs, og gir deg ikke nok kunnskaper for montering, demontering, endring og formell kontroll av stillas, selv om det skal gi deg grunnleggende kunnskaper som grenser til disse emnene.

Ved fullført kurs får du et kursbevis som kan brukes for å dokumentere dine kvalifikasjoner som stillasbruker ovenfor arbeidsgiver og myndigheter.

1

Registrer bruker og start kurs

Det er både raskt og enkelt å melde seg på stillasbrukerkurset. Trykk på knappen

”Start kurset” og fyll ut skjema med basisinformasjon om deg og ditt firma.

2

Les og lær

Nettkurset er bygget opp i moduler, slik at du kan gjennomføre kurset på en pedagogisk og effektiv måte.  Du kan til enhver tid følge din progresjon og starte der du avsluttet sist. Kursene er bygget opp av tekst, bilde og video.

3

Gjennomfør kunnskapsprøve

Når du har fullført alle leksjonene, følger en avsluttende flervalgsprøve. Du svarer ved å velge ett blant flere svarsalternativer. Du må minimum ha 80% av svarene riktig for å bestå kunnskapstesten.

Du kan du enkelt ta testen igjen, dersom du ikke består ved første forsøk. Du kan selvfølgelig også repetere en eller flere kursmoduler før du prøver på nytt. Du kan ta testen så mange ganger du trenger, helt til du lykkes.

Kursbeskrivelse for Brukerkurs for Stillasarbeidere

Lovgrunnlaget for dette teoretiske stillasbrukerkurset

Det direkte lovgrunnlaget for dette brukerkurset finner vi i Arbeidsmiljøloven, og mer spesifikt i Forskrift til Arbeidsmiljøloven: Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, spesielt i § 17 som omfatter arbeid i høyden.

Her fokuserer dette kurset spesielt på å oppfylle kravet til teoretisk opplæring for bruk av stillas som vi finner i § 17-5. Krav til opplæring av bruker av stillas. Denne delen av forskriften viser videre til § 17-8. Montering, bruk og demontering av stillaser. Utenom den direkte oppfyllelsen av lovens bokstav, ser kurset også på den videre omgivelsen for utføring av arbeid i høyden og hva som er viktig å tenke på for å arbeide trygt og uten skader i høyden. Dette trekker veksler på flere forskrifter til Arbeidsmiljøloven.

Arbeidsgivers medvirkningsansvar for gjennomføring av praktisk instruksjon

I all hovedsak er det arbeidsgivers ansvar å se til at alle som bruker et spesifikt stillas har en forståelse for hvilke forholdsregler som må følges ved bruk av stillaset. Derfor skal det gis grunnleggende informasjon om stillasets byggemåte og hvordan det er satt sammen. Dette inkluderer eksempelvis hva som eventuelt kan endres (av kvalifiserte fagfolk), eller hvor mye belastning stillaset tåler. Dette gjelder for hvert nytt stillas som du skal bruke.

For at du skal få et fullstendig brukerkurs for stillas kreves det også et generelt praktisk brukerkurs som kan gjennomføres ved at du har med en kvalifisert veileder første gang du bruker et stillas, etter at du har fått konkret informasjon om stillaset, og etter at du har gjennomført dette teoretiske brukerkurset for stillas.

Gjennomføring av kurset:

Kurset består av 5 korte deler. Du kan gjennomføre hver del i ditt eget tempo. Du velger også selv hvilken del du vil begynne med. Kurset er beregnet til å ta under 2 timer sammenlagt, noe som tilsier at det er å anbefale at alt gjøres unna i ett. En ren gjennomlesning tar rundt 30 minutter, men det anbefales å gå gjennom kursinnholdet flere ganger.

Når du har gått gjennom hver del, og er sikker på innholdet, så er du klar for prøven. Du må besvare 25 kontrollspørsmål, og må ha rett svar på 20 av dem for å bestå.

Om du ikke består første gang er det på sin plass å lese gjennom kurset enda en gang. Deretter kan du fritt forsøke deg på prøven på nytt.

Vi forteller deg ikke hvilke spørsmål du har rett svar på, og det er en forutsetning at du leser deg til denne kunnskapen i kursinnholdet til du har kontroll på det hele.

Etter at du har klart å bestå prøven får du tilgang på kursbeviset ditt i din brukerkonto.

Mulighet for ekstra lesing og forklarende artikler

Total HMS tilbyr mer enn bare stillasbrukerkurs, og har en rekke forklarende artikler i kunnskapsdatabasen vår, når det kommer til emner som StillasbyggingHMS, Arbeidslovgivning i Norge, og faglige rettigheter og plikter. I løpet av kurset kan du følge lenker som forklarer begrepsbruk eller kontekst for innholdet i kurset, og kommer til utdypende artikler på vår hjemmeside, eller til andre relevante sider som Lovdata.no eller Arbeidstilsynet.

Kursinnhold

leksjoner
 • Sikkerhetsutstyr og verneutstyr
  • Innledning
  • CE-merket og kvalitetssikring av verneutstyr
  • Riktig arbeidstøy for arbeid i høyden
  • Personlig fallsikringsutstyr for brukere av stillas
 • Stillastyper – Systemstillas og rullestillas
  • Innledning
  • Systemstillas og komponenter
  • Rullestillas og mobile stillas
 • Ulykkesårsaker og forebygging 
  • Innledning
  • Uriktig bruk av stillas
  • Kontroll av systemstillas
  • Kontroll av rullestillas
  • Fallende gjenstander
 • Belastningsklasser og sikker bruk
  • Belastningsklasser og sikker bruk
 • Hvordan arbeide trygt i høyden?
  • Hvordan arbeide trygt i høyden?
 • Kunnskapstest
  • Kunnskapstest

Relaterte kurs

Nettkurs

Stillasbyggerkurs for inntil 5 meter

Stillasbyggerkurs for inntil 5 meter

kr1,390.00 Total

Start kurs

Stillasbyggerkurs for inntil 5 meter

Nettkurs Oppdatert: 2024
Kurset dekker de krav som stilles til opplæring, før ansatte bruker stillas. Målsetningen med kurset er å gi deg som skal begynne å bygge stillas

Nettkurs

HMS-kurs for daglig leder

HMS-kurs for daglig leder

kr1,990.00 Total

Start kurs

HMS-kurs for daglig leder

Nettkurs Oppdatert: 2024
Arbeidsmiljøloven pålegger øverste leder i alle bedrifter med en, eller flere ansatte å gjennomføre opplæring i helse-, miljo-, og sikkerhetsarbeid. Bruk av HMS som en integrert del av lederarbeidet, er med på å øke trivselsfaktoren i din virksomhet. Forskning viser at trivselsfaktoren kan påvirke bunnlinjen med opptil 30%.

Nettkurs

HMS-kurs for verneombud og AMU

kr2,790.00 Total

Start kurs

HMS-kurs for verneombud og AMU

Nettkurs Oppdatert: 2024
Verneombudskurset er ment for virksomheter og bransjer hvor partene har avtalt kortere opplæringstid enn 40 timer. Det gis grunnleggende innføring i de viktigste temaer innenfor HMS-arbeid, slik at man etter endt kurs kan delta aktivt og bidra på en god måte i HMS-arbeidet. Kurset tilfredstiller myndighetenes krav til opplæring for verneombud og AMU.
kr 790

Tilgang til kurs

12 måneder
 • NS 9700-1 Modul 1: Bruk av stillas
 • Sertifisert stillasbruker
 • Digitalt kursbevis

Dersom du ønsker å kjøpe et tilgang til et personlig kurs, kan du trykke på knappen «start kurs» for registrering og betaling.

Når du har registrert bruker og kjøpt et kurs, vil du finne kurset på «min side» der du kan starte kurset umiddelbart. 

Dersom du ønsker å kjøpe på vegne av andre, for flere deltakere og/eller forskjelligekurs kan du gjøre det ved å trykke på “registrer gruppe” eller bestille her.

Ja, ved kjøp av flere lisenser oppnår du samlerabatt:

 • 11 eller flere lisenser = 10% avslag.
 • 26 eller flere lisenser = 25% avslag.

Ja, du kan kjøpe lisenser til et eller flere kurs samtidig. Se oversikt over alle tilgjengelige kurs her.

Når du registrerer en gruppe, får du oversikt over deres tilgjengelige lisenser. Du inviterer deretter enkelt dine ansatte ved å registrere deres e-post og sende de en lenke for registrering.

Ja, når du registrerer en gruppe, blir du automatisk registrert som leder og vil få oversikt over progresjonen og resultat til alle deltakerene i din gruppe.