Vi feirer over 2500 kursdeltakere! FÅ -25% RABATT PÅ ALLE HMS KURS ved å benytte lisenskode: HMS2024

Dager
Hours
Minutes
Seconds

🇺🇦  Vi ønsker å bidra til enklere integrering av Ukrainske flykninger i Norsk arbeidsliv, ved å gi alle Ukrainske arbeidstakere gratis tilgang til vårt
HMS-Kurs for arbeidstakere på Ukrainsk (Finn kurs i oversikten)  🇺🇦

Vi feirer samtidig over 2500 kursdeltakere og ønsker derfor å gi nye og eksisterende kunder 25% RABATT på alle HMS-kurs ved å benytte lisenskode: HMS2023. 

Sommerkampanje –30% AVSLAG PÅ ALLE HMS-KURS – Bruk lisenskode: HMS2021 ved registrering.

Vi oppdaterer våre nettsider, det kan desverre medføre noe nedetid! Kontakt oss på post@totalhms.no for brukerstøtte. 

🇺🇦  Vi ønsker å bidra til å ønske ukrainske flykninger velkommen til Norge og Norsk arbeidsliv, ved å gi alle ukrainere i Norge
GRATIS HMS-Kurs for arbeidstakere (Finn kurs i oversikten)  🇺🇦

Vi feirer samtidig over 2500 kursdeltakere! FÅ 20% RABATT på alle HMS-kurs ved å benytte lisenskode: HMS2022. 

[log-code]
Søk

Brannvern Grunnkurs

Gir ledere og ansatte tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter i å forebygge og bekjempe brann. Tilfredsstiller kravene i henhold til Forskrift om brannforebygging §4 og §12.

4.5/5

Nettkurs

Nettkurs

Kommer snart

Klasseromskurs

Oversikt over Brannvern Grunnkurs

Kursholder: Per J. Knutsen har bl.a. arbeidet 12 år på kriposlaboratoriet, vært instruktør på Politihøyskolens brannetterforskningskurs, brannteknisk sakkyndig i det norske rettssystemet.

Krav: Kurset krever ingen forkunnskaper.

Målgruppe:  For ansatte og ledere i foretak der brannvern blir tatt på alvor. Flere bransjer som eksempelvis barnehager, sykehjem, behandlingsinstitusjoner, skoler og kjøpesenter er pålagt å gjennomføre brannvernopplæring.

Målsetning: Gi tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter i å forebygge og bekjempe brann.

Varlighet: Kurset har en varighet på 3-4 timer.

Kursbevis: Når kunnskapstesten er bestått, vil du umiddelbart motta kursbeviset via e-post. Du vil også kunne finne det på “Min Profil”, hvor det ligger lett tilgjengelig i 12 måneder etter påmelding. Kursbeviset er en gyldig bekreftelse på at du har den nødvendige kompetansen og opplæringen myndighetene krever.

1

Registrer bruker og start kurs

Det er både raskt og enkelt å melde seg på Brannvern Grunnkurs. Trykk på knappen ”Start kurset” og fyll ut skjema med basisinformasjon om deg og ditt firma.

2

Les og lær

Nettkurset er bygget opp i moduler, slik at du kan gjennomføre kurset på en pedagogisk og effektiv måte.  Du kan til enhver tid følge din progresjon og starte der du avsluttet sist. Kursene er bygget opp av tekst, bilde og video.

3

Gjennomfør kunnskapsprøve

Når du har fullført alle leksjonene, følger en avsluttende flervalgsprøve. Du svarer ved å velge ett blant flere svarsalternativer. Du må minimum ha 80% av svarene riktig for å bestå kunnskapstesten.

Du kan du enkelt ta testen igjen, dersom du ikke består ved første forsøk. Du kan selvfølgelig også repetere en eller flere kursmoduler før du prøver på nytt. Du kan ta testen så mange ganger du trenger, helt til du lykkes.

Kursbeskrivelse for Brannvern Grunnkurs

Kurset er i henhold til Forskrift om brannforebygging. Eier skal ha kunnskap om brannsikkerhet i byggverk (§ 4). Personer med arbeidsplass i byggverket skal ha tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter i å forebygge og bekjempe brann (§ 12).

Grunnleggende brannvernkurs er laget for å tilfredsstille minimumskravene i Forskrift om brannforebygging. Her settes det krav at alle med arbeidsplass i et byggverk skal ha dokumentert opplæring i brannforebygging og ferdigheter i brannslukking. Det vil si i praksis at alle som har arbeidsplass i byggverket skal gjennomføre opplæring.

Kurset  danner også et godt grunnlag til å dekke Brann- og eksplosjonsvernlovens §25:

Arbeidstakere skal utføre sine arbeidsoppgaver i samsvar med gjeldende sikkerhetsbestemmelser i lover, forskrifter og interne prosedyrer for å forebygge branner, eksplosjoner og andre ulykker, og aktivt medvirke til å fremme sikkerheten i virksomheten.

Det utstedes nødvendig dokumentasjon (kursbevis) som kan forelegges forsikringsselskap, branntilsynet, HMS-systemet osv.

Kursinnhold

leksjoner
 • Motivasjon: Brann på arbeid og fritiden
  • Innledning
  • Hva er en brann?
  • Branninstruks
  • Konsekvenser av brann
  • Brannforebyggende tiltak
  • Brannmerking og skilting
 • Brannårsaker og forebygging
  • Brannteori
  • Brannårsaker
  • Brannfysikk
  • Rømningsplan
 • Handlingsplan ved brannalarm, evakuering og slukkeutstyr
  • Hvordan oppdages brann?
  • Brannalarm
  • Evakuering
  • Slukking
 • Kunnskapsprøve
  • Kunnskapsprøve

Relaterte kurs

Nettkurs

Kurs for brannvernleder

Kurs for “brannvernleder”

kr2,790.00 Total

Start kurs

Kurs for “brannvernleder”

Nettkurs Oppdatert: 2024
Per J. Knutsen har bl.a. arbeidet 12 år på kriposlaboratoriet, vært instruktør på Politihøyskolens brannetterforskningskurs, brannteknisk sakkyndig i det norske rettssystemet. Kurset gir "Brannvernleder" forutsetning til å utføre sitt verv på en forsvarlig måte.

Nettkurs

kurs i kjemikaliehandtering

Kurs i kjemikaliehåndtering

kr1,790.00 Total

Start kurs

Kurs i kjemikaliehåndtering

Nettkurs Oppdatert: 2024
Per J. Knutsen er utdannet som kjemiker i Norge med MS i toksikologi fra USA og har har bl.a. arbeidet 12 år på kriposlaboratoriet. Kurset gir kursdeltaker kunnskap om håndtering av kjemikalier på en forsvarlig måte og i henhold til myndighetenes krav.
brannvern-grunnkurs
kr 1790

Tilgang til kurs

12 måneder
 • Tilfredsstiller kravene til opplæring innenfor brannvern
 • Kursbevis ved bestått kunnskapsprøve
 • Beståttgaranti

Dersom du ønsker å kjøpe et tilgang til et personlig kurs, kan du trykke på knappen «start kurs» for registrering og betaling.

Når du har registrert bruker og kjøpt et kurs, vil du finne kurset på «min side» der du kan starte kurset umiddelbart. 

Dersom du ønsker å kjøpe på vegne av andre, for flere deltakere og/eller forskjelligekurs kan du gjøre det ved å trykke på “registrer gruppe” eller bestille her.

Ja, ved kjøp av flere lisenser oppnår du samlerabatt:

 • 11 eller flere lisenser = 10% avslag.
 • 26 eller flere lisenser = 25% avslag.

Ja, du kan kjøpe lisenser til et eller flere kurs samtidig. Se oversikt over alle tilgjengelige kurs her.

Når du registrerer en gruppe, får du oversikt over deres tilgjengelige lisenser. Du inviterer deretter enkelt dine ansatte ved å registrere deres e-post og sende de en lenke for registrering.

Ja, når du registrerer en gruppe, blir du automatisk registrert som leder og vil få oversikt over progresjonen og resultat til alle deltakerene i din gruppe.