Vi feirer over 2500 kursdeltakere! FÅ -25% RABATT PÅ ALLE HMS KURS ved å benytte lisenskode: HMS2024

Dager
Hours
Minutes
Seconds

🇺🇦  Vi ønsker å bidra til enklere integrering av Ukrainske flykninger i Norsk arbeidsliv, ved å gi alle Ukrainske arbeidstakere gratis tilgang til vårt
HMS-Kurs for arbeidstakere på Ukrainsk (Finn kurs i oversikten)  🇺🇦

Vi feirer samtidig over 2500 kursdeltakere og ønsker derfor å gi nye og eksisterende kunder 25% RABATT på alle HMS-kurs ved å benytte lisenskode: HMS2023. 

Sommerkampanje –30% AVSLAG PÅ ALLE HMS-KURS – Bruk lisenskode: HMS2021 ved registrering.

Vi oppdaterer våre nettsider, det kan desverre medføre noe nedetid! Kontakt oss på post@totalhms.no for brukerstøtte. 

🇺🇦  Vi ønsker å bidra til å ønske ukrainske flykninger velkommen til Norge og Norsk arbeidsliv, ved å gi alle ukrainere i Norge
GRATIS HMS-Kurs for arbeidstakere (Finn kurs i oversikten)  🇺🇦

Vi feirer samtidig over 2500 kursdeltakere! FÅ 20% RABATT på alle HMS-kurs ved å benytte lisenskode: HMS2022. 

[log-code]
Søk

Grunnkurs SHA og Byggherreforskriften

Tillegg til HMS-kurs for verneombud og daglig leder, for arbeid innen bygg- og anleggsvirksomhet, med en kommentert introduksjon til Byggherreforskriften og (Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø) SHA-arbeid.

4.5/5

Nettkurs

Nettkurs

Bedriftsintern opplæring

Kommer snart

Klasseromskurs

Oversikt over Grunnkurs SHA og Byggherreforskriften

Tilleggsmodul: For å kunne gjennomføre grunnkurs SHA-begrepet og Byggherreforskriften er det en forutsettning at du har bestått vårt HMS-kurs for daglig leder eller verneombud.

Krav: Kurset krever ingen forkunnskaper eller innkjøp av materialer. Alt gjøres tilgjengelig etter oppmelding til kurset.

Betaling: Når du registrerer deg, kan du velge mellom å betale med kort eller faktura med 14 dagers betalingsfrist. I praksis kan du dermed fullføre kurset og få tildelt kursbevis før du en gang mottar faktura.

Målgruppe: Tillegg til HMS-kurs for verneombud og daglig leder, for arbeid innen bygg- og anleggsvirksomhet, med en kommentert introduksjon til Byggherreforskriften og (Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø) SHA-arbeid.

Kursbevis: Når kunnskapstesten er bestått, vil du umiddelbart motta kursbeviset via e-post. Du vil også kunne finne det på Min Profil, hvor det ligger lett tilgjengelig i 12 måneder etter påmelding. Kursbeviset er en gyldig bekreftelse på at du har den nødvendige kompetansen innfor helse, miljø og sikkerhet og kan framvises ved inspeksjon fra Arbeidstilsynet.

1

Start kurs

Det er både raskt og enkelt å melde seg på tillegskurset. Trykk på knappen ”Start kurset” og velg betalingsalternativ.

2

Les og lær

Nettkurset er bygget opp i moduler, slik at du kan gjennomføre kurset på en pedagogisk og effektiv måte.  Du kan til enhver tid følge din progresjon og starte der du avsluttet sist. Kursene er bygget opp av tekst, bilde og video.

3

Gjennomfør kunnskapsprøve

Når du har fullført alle leksjonene, følger en avsluttende flervalgsprøve. Du svarer ved å velge ett blant flere svarsalternativer. Du må minimum ha 80% av svarene riktig for å bestå kunnskapstesten.

Du kan du enkelt ta testen igjen, dersom du ikke består ved første forsøk. Du kan selvfølgelig også repetere en eller flere kursmoduler før du prøver på nytt. Du kan ta testen så mange ganger du trenger, helt til du lykkes.

Kursbeskrivelse for Grunnkurs SHA og Byggherreforskriften

Kurset inkluderer en gjennomgang av Byggherreforskriften og en introduksjon til hvordan en SHA-plan lages.

Byggherreforskriften retter seg som navnet sier i hovedsak mot byggherren og beskriver byggherrens forpliktelser ovenfor andre aktører. Selv om du ikke selv er byggherre er det fornuftig å kjenne til hvilket ansvar en byggherre sitter med, om du er verneombud eller en arbeidsgiver som jobber for en byggherre.

I kraft av kurset i arbeidsmiljø er du allerede kjent med den generelle arbeidsmiljølovgivningen og regelverket. Byggherreforskriften og SHA er i denne konteksten kun et lite tillegg som forklarer hvordan den juristiske overbygningen ser for seg at arbeidsmiljøarbeid skal organiseres på byggeplasser og anleggsplasser, og hvem som har ansvar for hva.

Kursinnhold

leksjoner
 • Innledning
  • Forskjellen på vanlig HMS og SHA
 • Modul 1: Byggherreforskriften – Forskrift om sikkerhet, helse og arbeidsmiljø på bygge- eller anleggsplasser
  • Innledning
  • Byggherrens plikter
  • Verneombudet, Arbeidsgivere og enkeltpersonforetak i forhold til SHA-planen
 • Modul 2: Slik lages en SHA-plan
  • Slik lages en SHA-plan
 • Kunnskapsprøve
  • Kunnskapsprøve SHA og byggherreforskriften

Relaterte kurs

Nettkurs

HMS-kurs for daglig leder

HMS-kurs for daglig leder

kr1,990.00 Total

Start kurs

HMS-kurs for daglig leder

Nettkurs Oppdatert: 2024
Arbeidsmiljøloven pålegger øverste leder i alle bedrifter med en, eller flere ansatte å gjennomføre opplæring i helse-, miljo-, og sikkerhetsarbeid. Bruk av HMS som en integrert del av lederarbeidet, er med på å øke trivselsfaktoren i din virksomhet. Forskning viser at trivselsfaktoren kan påvirke bunnlinjen med opptil 30%.

Nettkurs

HMS-kurs for verneombud og AMU

kr2,790.00 Total

Start kurs

HMS-kurs for verneombud og AMU

Nettkurs Oppdatert: 2024
Verneombudskurset er ment for virksomheter og bransjer hvor partene har avtalt kortere opplæringstid enn 40 timer. Det gis grunnleggende innføring i de viktigste temaer innenfor HMS-arbeid, slik at man etter endt kurs kan delta aktivt og bidra på en god måte i HMS-arbeidet. Kurset tilfredstiller myndighetenes krav til opplæring for verneombud og AMU.

Nettkurs

Grunnkurs matsikkerhet HACCP

Grunnkurs Matsikkerhet (HACCP)

kr990.00 Total

Start kurs

Grunnkurs Matsikkerhet (HACCP)

Nettkurs Oppdatert: 2024
Tillegg til HMS-kurs for ansatte, verneombud og daglig leder, for arbeid med matproduksjon, matsalg, og servering av matvarer innenfor “HoReCa” og liknende virksomheter.
4 tips som gjør hms enkelt
kr 990

Tilgang til kurs

12 måneder
 • Tillegsmodul til HMS-kurs for daglig leder
 • Tillegsmodul til HMS-kurs for verneombud
 • Digitalt kursbevis
 • Beståttgaranti

Dersom du ønsker å kjøpe et tilgang til et personlig kurs, kan du trykke på knappen «start kurs» for registrering og betaling.

Når du har registrert bruker og kjøpt et kurs, vil du finne kurset på «min side» der du kan starte kurset umiddelbart. 

Dersom du ønsker å kjøpe på vegne av andre, for flere deltakere og/eller forskjelligekurs kan du gjøre det ved å trykke på “registrer gruppe” eller bestille her.

Ja, ved kjøp av flere lisenser oppnår du samlerabatt:

 • 11 eller flere lisenser = 10% avslag.
 • 26 eller flere lisenser = 25% avslag.

Ja, du kan kjøpe lisenser til et eller flere kurs samtidig. Se oversikt over alle tilgjengelige kurs her.

Når du registrerer en gruppe, får du oversikt over deres tilgjengelige lisenser. Du inviterer deretter enkelt dine ansatte ved å registrere deres e-post og sende de en lenke for registrering.

Ja, når du registrerer en gruppe, blir du automatisk registrert som leder og vil få oversikt over progresjonen og resultat til alle deltakerene i din gruppe.