KAMPANJE:  –30% AVSLAG PÅ ALLE HMS-KURS – Bruk lisenskode: HMS2020.

Dager
Hours
Minutes
Seconds

Vi oppdaterer våre nettsider, det kan desverre medføre noe nedetid! Kontakt oss på post@totalhms.no for brukerstøtte. 

Få 30% avslag på alle HMS-kurs ved å benytte lisenskode: HMS2020. 

[log-code]

Kurs/opplæring i grunnleggende brannetterforskning

Gir kursdeltaker grunnleggende kunnskap til å avdekke ildspåsettelse og forsikringssvindel.

4.5/5

Bedriftsintern opplæring

Kommer snart

Oversikt

Kursinstruktør: Per J. Knutsen har bl.a. arbeidet 12 år på kriposlaboratoriet, vært instruktør på Politihøyskolens brannetterforskningskurs, brannteknisk sakkyndig i det norske rettssystemet.

Krav: Kurset krever ingen forkunnskaper.

Målgruppe: Kurset passer for ansatte i forsikring, politi-/lensmannsetatene, takstpersoner og brannvesen.

Målsetning: Kurset tar sikte på å tilføre deltakerne kunnskap innen brannetterforskning slik at kursdeltakerne kan skille mellom normale branner og påsatte branner.  Kursdeltaker skal ved dette kurset få et godt utgangspunkt til å kunne avdekke ildspåsettelse og dermed avdekke eventuell forsikringssvindel.

Varlighet: Kurset har en varighet på 6 timer. Det bør i tillegg til selve kurset settes av 30 minutter til oppfølgende kunnskapsprøve, som gjennomføres på nett.

Antall kursdeltakere: Anbefalt antall er 10-20 kursdeltakere.

Lokasjon: Valgfritt etter kundens ønske, fortrinnsvis i kundens egne lokaler (Maks 2 timers reisevei fra Oslo). Eventuelt gjennomføres kurs i våre kurslokaler i Tønsberg.

1

Registrering

Fyll ut informasjon om foretaket, antall deltakere, ønsket lokasjon og tidspunkt for gjennomføring. Fagansvarlig vil deretter ta kontakt, for planlegging og kartlegging av eventuelle behov for tilpasninger av kurset.

Fyll ut informasjon om foretaket, antall deltakere, ønsket lokasjon og tidspunkt for gjennomføring. Fagansvarlig vil deretter ta kontakt, for planlegging og kartlegging av eventuelle behov for tilpasninger av kurset.

2

Undervisning

Kurset gjennomføres som et klasseromskurs/foredrag og kan gjennomføres hos kunde, eller i våre kurslokaler (Tønsberg).  Forutsetning for gjennomføring av kurs hos kunde er et egnet sted for PowerPoint visning.

Kurset gjennomføres som et klasseromskurs/foredrag og kan gjennomføres hos kunde, eller i våre kurslokaler (Tønsberg).  Forutsetning for gjennomføring av kurs hos kunde er et egnet sted for PowerPoint visning

3

Kursbevis og oppfølging

Når kurset er gjennomført, vil kursdeltaker få utlevert en eksamenskode for registrering av bruker til vår kursportal. Kursdeltaker må deretter gjennomføre kunnskapstest, for å få utstedt kursbevis.

Når kurset er gjennomført, vil kursdeltaker få utlevert en eksamenskode for registrering av bruker til vår kursportal. Kursdeltaker må deretter gjennomføre kunnskapstest, for å få utstedt kursbevis.

Kursbeskrivelse

Det er politiets ansvar å etterforske branner med deltakelse av annen kompetanse.

Brannetterforskning er et krevende metodisk arbeid som stiller store krav til samarbeid mellom politi, brannvesen, forsikring, el-tilsyn og elektrosakkyndige.

Dette kurset tar for seg den grunnleggende brannetterforskningen med vekt på «normale branner» versus «svindelbranner».

Kursinnhold

leksjoner
 • Grunnleggende brannkjemi / brannfysikk
 • Roller i brannetterforskningen
 • Forsikringssvik
 • Brannteori:
  • Brannårsaker
  • Selvantennelse
  • Brann i ulike matrialer
  • Eksplosjoner
  • Brannstiftelse
  • Avdekke tennanordninger
 • Brannvernlovgivningen
 • Arbeid på brannåsted
  • Smykkematerialer
 • Brannsaker i retten, herunder:
  • «klokkebrannsaken» i Høyesterett
 • Kunnskapsprøve
  • Kunnskapsprøve
Kurs grunleggende i brannetterforskning
kr 14990 inntil 10 deltakere + kr 1290 pr. ekstra deltaker
kr 14990

Tilgang til kurs

Lifetime
 • Danner et godt grunnlag til å avdekke svindel
 • Erfaren og kunnskapsrik kursinstruktør
 • Digital kunnskapsprøve og kursbevis

Som et Covid-19 tiltak, kan alle bedriftsinterne kurs gjennomføres som fjernundervisning. Opplæringen vil da gjennomføres live på nett og det vil være rom for faglige spørsmål og problemstillinger mellom deltakere og kursinstruktør. 

Vi følger til enhver tid myndighetenes krav og retningslinjer til smittevern.

Det må være mulig å holde en meter avstand mellom deltakerene, samt at smitteverntiltak oppretholdes. 

Se gjeldende krav her.

Ved bestilling av opplæring, legger dere inn ønsket dato og tid for gjennomføring. Deretter vil kursinstruktør ta kontakt for endelig avtale/tidspunkt. (maks en mnd. etter bestillingsdato) 

Opplæringen gjennomføres fortrinnsvis ute hos kunde. 

Dersom ikke kunde har egnede lokaler for gjennomføring, vil vi i samråd med kunde organisere leie av kurslokaler (kostnad for eventuell leie, faktureres kunde)

Alternativt kan opplæringen gjennomføres som fjernundervisning. 

Ja, du kan alikevell bestille opplæringen, det vil dog tilkomme ekstra kostnad for kjøring (6,75 kr/km) og eventuelle utlegg for kost og losji.

Alternativt kan opplæringen gjennomføres som fjernundervisning. 

Relaterte kurs

Brannvern Grunnkurs

kr9,990.00 Total

Brannvern Grunnkurs

Oppdatert: 2020
Per J. Knutsen har bl.a. arbeidet 12 år på kriposlaboratoriet, vært instruktør på Politihøyskolens brannetterforskningskurs, brannteknisk sakkyndig i det norske rettssystemet. Kurset gir ledere og ansatte tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter i å forebygge og bekjempe brann. Tilfredstiller kravene i henhold til Forskrift om brannforebygging §4 og §12.

Opplæring for brannvernleder

kr12,990.00 Total

Opplæring for brannvernleder

Oppdatert: 2020
Per J. Knutsen har bl.a. arbeidet 12 år på kriposlaboratoriet, vært instruktør på Politihøyskolens brannetterforskningskurs, brannteknisk sakkyndig i det norske rettssystemet. Kurset gir "Brannvernleder" forutsetning til å utføre sitt verv på en forsvarlig måte.

Nettkurs

HMS-kurs for verneombud og AMU

kr2,390.00 Total

Start kurs

HMS-kurs for verneombud og AMU

Nettkurs Oppdatert: 2020
Verneombudskurset er ment for virksomheter og bransjer hvor partene har avtalt kortere opplæringstid enn 40 timer. Det gis grunnleggende innføring i de viktigste temaer innenfor HMS-arbeid, slik at man etter endt kurs kan delta aktivt og bidra på en god måte i HMS-arbeidet. Kurset tilfredstiller myndighetenes krav til opplæring for verneombud og AMU.