KAMPANJE:  –30% AVSLAG PÅ ALLE HMS-KURS – Bruk lisenskode: HMS2020. 

Dager
Hours
Minutes
Seconds
[log-code]

Grunnkurs Matsikkerhet (HACCP)

Tillegg til HMS-kurs for ansatte, verneombud og daglig leder, for arbeid med matproduksjon, matsalg, og servering av matvarer innenfor “HoReCa” og liknende virksomheter.

4.5/5
Nettkurs
Nettkurs

Nettkurs 

Bedriftsintern opplæring

Kommer snart

Bedriftsintern opplæring

Kommer snart

Klasseromskurs

Oversikt

Tilleggsmodul: For å kunne gjennomføre grunnkurs matsikkerhet (HACCP) er det en forutsettning at du har bestått vårt HMS-kurs for daglig leder eller verneombud.

Krav: Kurset krever ingen forkunnskaper eller innkjøp av materialer. Alt gjøres tilgjengelig etter oppmelding til kurset.

Betaling: Når du registrerer deg, kan du velge mellom å betale med kort eller faktura med 14 dagers betalingsfrist. I praksis kan du dermed fullføre kurset og få tildelt kursbevis før du en gang mottar faktura.

Målgruppe: Tillegg til HMS-kurs for ansatte, verneombud og daglig leder, for arbeid med matproduksjon, matsalg, og servering av matvarer innenfor “HoReCa” og liknende virksomheter.

Kursbevis: Når kunnskapstesten er bestått, vil du umiddelbart motta kursbeviset via e-post. Du vil også kunne finne det på Min Profil, hvor det ligger lett tilgjengelig i 12 måneder etter påmelding. Kursbeviset er en gyldig bekreftelse på at du har den nødvendige kompetansen innfor helse, miljø og sikkerhet og kan framvises ved inspeksjon fra Arbeidstilsynet.

1

Start kurs

Det er både raskt og enkelt å melde seg på tillegskurset. Trykk på knappen ”Start kurs” og velg betalingsalternativ.

2

Les og lær

Nettkurset er bygget opp i moduler, slik at du kan gjennomføre kurset på en pedagogisk og effektiv måte.  Du kan til enhver tid følge din progresjon og starte der du avsluttet sist. Kursene er bygget opp av tekst, bilde og video.

3

Gjennomfør kunnskapsprøve

Når du har fullført alle leksjonene, følger en avsluttende flervalgsprøve. Du svarer ved å velge ett blant flere svarsalternativer. Du må minimum ha 80% av svarene riktig for å bestå kunnskapstesten.

Du kan du enkelt ta testen igjen, dersom du ikke består ved første forsøk. Du kan selvfølgelig også repetere en eller flere kursmoduler før du prøver på nytt. Du kan ta testen så mange ganger du trenger, helt til du lykkes.

Kursbeskrivelse

Basert på prinsippet HACCP / Hazard Analysis and Critical Control

Formålet med kurset er å gi deg et innblikk i hvordan næringsmidler forblir trygge, hvordan produksjonen er skånsom mot miljøet og naturen, at helsen til dem som er med på å lage matvarer, blir ivaretatt, og at forbrukere kan være trygge på hva de spiser.

Mattilsynet forventer at virksomheter minimum har:

  • Kunnskap om gjeldende regelverk
  • Kvalitetssikret sine leverandører
  • Etablert nødvendige kvalitetssikringssystemer (internkontroll) for å etterleve regelverket.
  • Alminnelige gode rutiner for renhold, personlig hygiene og kontroll på kjøletemperaturer

Kurset inkluderer en kontekstualisering av Forskrift om internkontroll for å oppfylle næringsmiddellovgivningen, spesielt § 4 og 5, i forhold til Matlovens § 8, så vel som Forordning EU 852/2004, om næringsmiddelhygiene., med det medfølgende kravet om HACCP, -“Hazard Analysis and Critical Control Point”-rutiner.

Kurset støtter seg på Mattilsynets tolkning av hvordan regelverket skal forstås, og for hvordan god mathygiene skal praktiseres, slik at du kan etterkomme kravet til en strukturert kvalitetskontroll, samtidig som du oppfyller dokumentasjonskravene ved et eventuelt tilsyn

Kursinnhold

leksjoner
  • Modul 1:  Innledning til Grunnkurs Grunnleggende Interkontroll for matsikkerhet
    • Innledning til Grunnkurs Grunnleggende Interkontroll for matsikkerhet
  • Modul 2: Matloven – Lov om matproduksjon og mattrygghet
    • Matloven – Lov om matproduksjon og mattrygghet
    • Hvem gjelder Matloven for?
    • Mattilsynet som tilsynsmyndighet
  • Modul 3: Forskriftene til Matloven
    • Forskriftene til Matloven
    • Forskrift om internkontroll for å oppfylle næringsmiddellovgivningen
  • Modul 4: HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Point 
    • HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Point
  • Kunnskapsprøve
    • Kunnskapsprøve grunleggende matsikkerhet (HACCP)

Relaterte kurs

Nettkurs

HMS-kurs for daglig leder

kr1,790.00 Total

Start kurs

HMS-kurs for daglig leder

Nettkurs Oppdatert: 2020
Arbeidsmiljøloven pålegger øverste leder i alle bedrifter med en, eller flere ansatte å gjennomføre opplæring i helse-, miljo-, og sikkerhetsarbeid. Bruk av HMS som en integrert del av lederarbeidet, er med på å øke trivselsfaktoren i din virksomhet. Forskning viser at trivselsfaktoren kan påvirke bunnlinjen med opptil 30%.

Nettkurs

HMS-kurs for verneombud og AMU

kr2,390.00 Total

Start kurs

HMS-kurs for verneombud og AMU

Nettkurs Oppdatert: 2020
Verneombudskurset er ment for virksomheter og bransjer hvor partene har avtalt kortere opplæringstid enn 40 timer. Det gis grunnleggende innføring i de viktigste temaer innenfor HMS-arbeid, slik at man etter endt kurs kan delta aktivt og bidra på en god måte i HMS-arbeidet. Kurset tilfredstiller myndighetenes krav til opplæring for verneombud og AMU.

Nettkurs

Grunnkurs SHA og Byggherreforskriften

kr990.00 Total

Start kurs

Grunnkurs SHA og Byggherreforskriften

Nettkurs Oppdatert: 2020
Tillegg til HMS-kurs for verneombud og daglig leder, for arbeid innen bygg- og anleggsvirksomhet, med en kommentert introduksjon til Byggherreforskriften og (Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø) SHA-arbeid.
Grunnkurs matsikkerhet HACCP
kr 990

Tilgang til kurs

12 måneder
  • Tillegsmodul til HMS-kurs for daglig leder
  • Tillegsmodul til HMS-kurs for verneombud
  • Digitalt kursbevis
  • Beståttgaranti

Dersom du ønsker å kjøpe et tilgang til et personlig kurs, kan du trykke på knappen «start kurs» for registrering og betaling.

Når du har registrert bruker og kjøpt et kurs, vil du finne kurset på «min side» der du kan starte kurset umiddelbart. 

Dersom du ønsker å kjøpe på vegne av andre, for flere deltakere og/eller forskjelligekurs kan du gjøre det ved å trykke på «registrer gruppe» eller bestille her.

Ja, ved kjøp av flere lisenser oppnår du samlerabatt:

  • 11 eller flere lisenser = 10% avslag.
  • 26 eller flere lisenser = 25% avslag.

Ja, du kan kjøpe lisenser til et eller flere kurs samtidig. Se oversikt over alle tilgjengelige kurs her.

Når du registrerer en gruppe, får du oversikt over deres tilgjengelige lisenser. Du inviterer deretter enkelt dine ansatte ved å registrere deres e-post og sende de en lenke for registrering.

Ja, når du registrerer en gruppe, blir du automatisk registrert som leder og vil få oversikt over progresjonen og resultat til alle deltakerene i din gruppe.