KAMPANJE:  –30% AVSLAG PÅ ALLE HMS-KURS – Bruk lisenskode: HMS2020. 

Dager
Hours
Minutes
Seconds
[log-code]

Kurs/opplæring i kjemikaliehåndtering

Gir kursdeltaker kunnskap om håndtering av kjemikalier på en forsvarlig måte og i henhold til myndighetenes krav.

4.5/5
Nettkurs

Kommer snart

Nettkurs

Bedriftsintern opplæring

Bedriftsintern opplæring

Kommer snart

Klasseromskurs

Oversikt

Kursholder: Per J. Knutsen er utdannet som kjemiker i Norge med MS i toksikologi fra USA og har har bl.a. arbeidet 12 år på kriposlaboratoriet.

Krav: Ingen forkunnskaper kreves.

Målgruppe: Opplæringen er tilrettelagt for alle som arbeider med eller kommer i kontakt med kjemikalier, eller som har ansvar med tilknytning til kjemikaliebehandling.

Målsetning: Ved fullført kurs skal kursdeltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter i sikker bruk av kjemikalier, kunne bruke lover, forskrifter og andre kilder som gir informasjon om merking og håndtering av kjemikalier og helsefarlige stoffer. Kursdeltaker skal også kunne redegjøre for hvordan man kan forebygge ulykker og helseskader ved arbeid med kjemikalier.

Varlighet: Kurset har en varighet på 3 timer. Det bør i tillegg til selve kurset settes av 30 minutter til oppfølgende kunnskapsprøve, som gjennomføres på nett.

Antall kursdeltakere: Anbefalt antall er 10-20 kursdeltakere.

Lokasjon:Valgfritt etter kundens ønske, normalt i kundens egne lokaler. Eventuelt benyttes totalhms.no sine kurslokaler i Tønsberg.

1

Registrering

Fyll ut informasjon om foretaket, antall deltakere, ønsket lokasjon og tidspunkt for gjennomføring. Fagansvarlig vil deretter ta kontakt, for planlegging og kartlegging av eventuelle behov for tilpasninger av kurset.

2

Undervisning

Kurset gjennomføres som et klasseromskurs/foredrag og kan gjennomføres hos kunde, eller i våre kurslokaler (Tønsberg).  Forutsetning for gjennomføring av kurs hos kunde er et egnet sted for PowerPoint visning.

3

Kursbevis og oppfølging

Når kurset er gjennomført, vil kursdeltaker få utlevert en eksamenskode for registrering av bruker til vår kursportal. Kursdeltaker må deretter gjennomføre kunnskapstest, for å få utstedt kursbevis.

Kursbeskrivelse

Kurs om hvordan du trygt skal håndtere og lagre kjemikalier, hva som kreves av dokumentasjon og hvordan lese sikkerhetsdatablader. Du lærer om stoffkartotek og enkle metoder for å risikovurdering. Etter kurset skal du kjenne til myndighetenes krav til farlige kjemikalier, og hvordan dere skal etterleve regelverket i praksis. Et generelt kurs som dekker det viktigste du trenger å vite ved bruk og ansvar for kjemikalier.

Kurset kan også tilpasses for spesielle bransjer som for eksempel, renholdere, verksted eller industri.

Kursinnhold

leksjoner
 • Lover og Forskrifter
 • Farlige kjemikalier
 • Merking og klassifisering av kjemikaler
 • Oppbevaring og håndtering
 • Risikovurdering
 • Sikkerhetsdatablad og Stoffkartotek
 • Yrkeshygiene, Miljø
 • Verneutstyr
 • Håndtering av kjemikalier
 • Arbeid hvor kjemikalier kan utgjør en fare
 • Nødvendige vernetiltak
 • Kunnskapsprøve
  • Kunnskapsprøve
Kurs i kjemikaliehåndtering
kr 9990 inntil 10 deltakere + kr 790 pr. ekstra deltaker
kr 9990

Tilgang til kurs

 • Opplæring iht. gjeldende lovverk.
 • Gjennomføring av kurs hos kunde.
 • Digital kunnskapsprøve & kursbevis.

Som et Covid-19 tiltak, kan alle bedriftsinterne kurs gjennomføres som fjernundervisning. Opplæringen vil da gjennomføres live på nett og det vil være rom for faglige spørsmål og problemstillinger mellom deltakere og kursinstruktør. 

Vi følger til enhver tid myndighetenes krav og retningslinjer til smittevern.

Det må være mulig å holde en meter avstand mellom deltakerene, samt at smitteverntiltak oppretholdes. 

Se gjeldende krav her.

Ved bestilling av opplæring, legger dere inn ønsket dato og tid for gjennomføring. Deretter vil kursinstruktør ta kontakt for endelig avtale/tidspunkt. (maks en mnd. etter bestillingsdato) 

Opplæringen gjennomføres fortrinnsvis ute hos kunde. 

Dersom ikke kunde har egnede lokaler for gjennomføring, vil vi i samråd med kunde organisere leie av kurslokaler (kostnad for eventuell leie, faktureres kunde)

Alternativt kan opplæringen gjennomføres som fjernundervisning. 

Ja, du kan alikevell bestille opplæringen, det vil dog tilkomme ekstra kostnad for kjøring (6,75 kr/km) og eventuelle utlegg for kost og losji.

Alternativt kan opplæringen gjennomføres som fjernundervisning. 

Relaterte kurs

Kurs ikke funnet.